Biftec cu ierburi aromate

File mignon reprezinta cea mai buna parte a carnii de vita. Dar aceasta necesita o preparare speciala, o cantitate si un anumit tip de verdeturi folosite si de asemenea, tehnica potrivita. Urmati aceasta reteta, imbogatita cu ierburi mediteraneene si veti avea succesul garantat.

  • 60 min
Biftec cu ierburi aromate

Ingrediente

  • 1 lingura Vegeta
  • 50 g de mustar Dijo
  • 3 linguri de ulei de masline
  • file mignon de vita (800 g – 1 kg)

Condimente

  • 1 lingura de patrunjel proaspat tocat
  • 1 lingura de rozmarin proaspat tocat
  • 1 lingura de arpagic tocat
  • 1 lingura de cimbru uscat
  • 1 catel de usturoi pisat

Preparare

  1. Curatati fileul de vita de toate nervurile, frecati-l cu Vegeta si ungeti-l cu mustar.
  2. Rumeniti in ulei fierbinte fiecare partea a carnii de vita, timp de 3 minte.
  3. Asezati carnea de vita rumenita intr-un vas rezistent la cuptor, peste care presarati o combinatie de ierburi si usturoi si lasati totul la gatit in cuptorul preincalzit la 170°C timp de aproximativ 20-30 de minute.

Servire: Se serveste cu legume gratinate in unt.

Sfat: Carnea de vita curatata, acoperita in ulei se poate tine in frigider timp de cateva zile.