Crap prajit si umplut

Mandru locuitor al lacurilor si apelor line, crapul este cu siguranta cel mai mare trofeu pentru fiecare pescar. Preparat intr- o supa de peste slovena sau prajit cu cartofi, este tot timpul o specialitate. Umplut cu nuci, nu va fi timid la nici o masa formala.

  • 60 min
Crap prajit si umplut

Ingrediente

  • crap (1,2 kg)
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura de patrunjel tocat
  • 100 g nuci
  • 1 lingura Vegeta

Preparare

  1. Curatati si spalati bine crapul. Apoi uscati-l foarte bine pe un servetel de hartie. Se stropeste cu suc de lamaie si se presara cu Vegeta pe exterior.
  2. Se amesteca nucile tocate cu piper si patrunjel. Cu acest amestec se umple pestele.
  3. Puneti pestele intr-o tava de copt si bagati-l la cuptorul preincalzit la 200°C, timp de aproximativ de 30 minute. In timpul coacerii, se adauga ocazional apa calda in tava de copt.

Servire: Serviti pestele cu cartofi copti si salata verde.

Sfat: Aceasta reteta se poate prepara cu orice tip de peste.