Legume cu sos de lamaie

Adaugand putin zahar cand gatim legume ne ofera o dulceata subtila care le evidentiaza aromele autentice. Acest sos se potriveste in special cu legumele radacionoase cum ar fi morcovul si sparanghelul, complemetare aromei din sosul de lamaie.

  • 40 min
Legume cu sos de lamaie

Ingrediente

  • 400 g sparanghel la borcan (verde sau alb)
  • 200 g broccoli
  • 100 g morcovi
  • 200 g conopida
  • sare
  • 50 ml ulei de masline

Sos de lamaie

  • 2 linguri de ulei
  • 10 g de zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 150 ml apa
  • 2 lingurite Vegeta
  • 100 ml orez cu lapte
  • 1 lingurita Gussnel
  • 1 lingurita menta tocata

Preparare

  1. Se fierbe intr-un vas broccoli si florile de conopida impreuna cu morvovi taiati feli si putina sare. Apoi se scot din apa si se scurg legumele, dupa care se presara cu ulei de masline.
  2. Se scoate sparanghelul din borcan si se scurge bine. Se adauga legumele si se lasa intr-un loc cald.
  3. Se topeste zaharul in ulei, se pune coaja de lamaie, zeama de la lamaie, apa si Vegeta dupa care se lasa pe foc timp de 5 minute.
  4. Orezul se amesteca cu laptele, Gussnel dizolvat in putina apa, menta tocata si se lasa la fiert timp de un minut.

Servire: Se toarna sosul peste legumele calde si se serveste ca aperitiv sau garnitura la peste.

Sfat: Selectati legumele dupa cum doriti.