Kebab de pui cu legume

Pentru zilele calde de vara, cand ne place sa stam la un gratar si sa mai socializam, kebab-ul de pui cu legume si niste bere fac aceasta simbioza posibila. Daca va lipsesc unele ingrediente, nu va ingrijorati si ramaneti la kebab-ul de pui – mancarea de care nu ne putem lipsi. Va provocam sa incercati!

  • 45 min
Kebab de pui cu legume

Ingrediente

  • 200 g ardei rosu proaspat
  • 500 g file de pui

dovlecei

  • 100 g ceapa verde
  • 200 g ciuperci champignon
  • 200 ml bere neagra
  • 4-5 linguri de ulei
  • 1 lingura Vegeta Gust de Gaina

Preparare

  1. Taiati puiul cubulete si puneti-l la marinat intr-un bol cu Vegeta Gust de Gaina.
  2. Curatati ardeii de seminte si taiati-i de asemenea, cubulete. Taiati partea alba a cepei verzi in bucati mari si dovleceii cuburi, dupa care spalati ciupercile.
  3. Adaugati niste sare legumelor taiate, puiul si legumele, impreuna cu berea neagra. Amestecati totul impreuna.
  4. Acoperiti carnea cu legumele si lasati-le deoparte pentru 30 de minute la rece, pregatind betele de lemn pentru frigarui la gratar. Gratarul sau tigaia grill se incinge bine.
  5. Prajiti frigaruile pe toate partile pana devin galbuie.

Servire: Serviti-le calde si cu o salata verde langa.

Sfat: Ciupercile isi vor pastra culoare frumoasa daca le uscati bine inainte de coacere.