Curcan umplut

Aceasta reteta este o idee foarte buna pentru masa de Craciun. Fiti atenti.

  • 220 min
Curcan umplut

Ingrediente

  • 1 ficat de curcan
  • 1 curcan: 3-4 kg
  • 2 lg Vegeta Naturella
  • 1 ou
  • 150 g castane fierte si curatate
  • Cuisoare si scortisoara pudra
  • piper
  • sare
  • 2-3 smochine uscate
  • 100 g orez
  • 300 g carne de vita tocata
  • 100 ml ulei de masline
  • 2-3 lg suc de lamaie
  • 50 g seminte de pin

Preparare

  1. Curati si spalati curcanul cu o perie, chiar si in interior, si presarati peste el Vegeta Naturella si suc de lamaie.
  2. La 3 lg de ceapa sotata se adauga carnea de vita tocata, ficatul tocat, niste orez si o lingurita de Vegeta Naturella.
  3. Se adauga apoi scortisoara, cuisoare, piper, se amesteca cu piureul de castane si smochinele maruntite. In cele din urma se adauga semintele de pin, oul batut si se amesteca bine. Se poate adauga in umplutura si sare, dupa gust.
  4. Umpleti curcanul si sigilati-l cu cateva scobitori. Incalziti uleiul ramas, turnati-l peste curcan si bagati-l la cuptorul incins la 180-200 gr timp de 3-4 ore.
  5. Friptura de curcan se lasa la racit usor (cca 10 min) si apoi se taie.