Peste alb cu sos de portocale si legume

Desi poate parea uneori ca unele retete necesita prea multe ingrediente si timp, aceasta mancare cu siguranta nu este una dintre ele. Gustul final este pus in valoare de fiecare procedura culinara si de fiecare dintre numeroasele ingrediente.

  • 50 min
Peste alb cu sos de portocale si legume

Ingrediente

  • 4 fileuri de peste alb
  • 1 lingura Vegeta
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 4 linguri ulei de masline

Pentru garniture de legume

  • 1 lingurita Vegeta
  • 2 linguri de ulei
  • 1 ardei rosu
  • 2 dovlecei
  • 2 cepe verzi
  • 2 morcovi

Pentru sosul de portocale

  • 60 g unt
  • 1 ceapa verde taiata marunt
  • 125 ml suc de portocale
  • 1 lingurita coaja de portocala rasa
  • 1 lingurita Vegeta
  • 1 lingurita de amidon de porumb
  • 2 linguri de apa

Preparare

  1. Pregatiti 4 bucati mari de folie de aluminiu si ungeti-le cu jumatate din cantitatea de ulei. Asezati fiecare file de peste pe cate o bucata de folie unsa, presarati cu Vegeta si suc de lamaie, iar apoi acoperiti cu ulei. Se impacheteaza pestele in folie si se coace in cuptorul preincalzit la 180° C timp de 10 - 15 minute.
  2. Pentru garnitura, se curata legume si se taie in fasii subtiri.
  3. Intr-o tigaie mai mare se incalzeste uleiul si se soteaza legumele scurt timp. Se presara Vegeta si se prajeste totul pentru aproximativ 2 minute.
  4. Pentru sos, se caleste ceapa taiata marunt in 20g de unt pentru cateva minute. Se adauga suc de portocale, coaja rasa de portocale si Vegeta. Gatiti amestecand 3 - 4 minute, dupa care adaugati amidon de porumb dizolvat in apa. Se ia de pe foc si se amesteca untul ramas cu sosul fierbinte.

Servire: Cand sunt gata, fileurile de peste se scot din folie, se pun pe farfurii incalzite si se servesc cu legume si sos de portocale ca si garnitura.

Sfat: Garnitura de legume tocate poate fi asezata sub peste, iar preparatul poate fi copt astfel intr-o folie de aluminiu la 180° C timp de aproximativ 20 de minute.