Rulou de miel aromat

In sezonul cartofilor noi, mielul va parea si mai apetisant la masa. Impreuna cu felii excelente de sunca si condimente, nici cel mai incapatanat caracter nu va putea sa-i reziste. Recomandam salata de miel si legumele ca o granitura.

  • 120 min
Rulou de miel aromat

Ingrediente

  • 2 kg pulpa de miel
  • 2 lingurite rozmarin
  • 50 ml ulei
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 50 g felii subtiri de prosciutto
  • 1 lingura Vegeta
  • 1 kg cartofi noi
  • 150 g morcovi
  • 100 g radacina de telina
  • 100 g pastarnac

Preparare

  1. Separati cu atentie carnea de miel de oase si bateti bucatile mai groase. Frecati suprafata carnii cu Vegeta, usturoi si rozmarin. Turnati si zeama de lamaie pe carne si asezati felii de prosciutto deasupra.
  2. Rulati mielul, legati-l cu o ata de gatit si sarati carnea pe exterior. Prajiti ruloul pe toate partile, adaugati legumele si lasati-le pe foc cateva minute.
  3. Indepartati tigaia de pe foc, asezati totul intr-o tava cu apa si lasati la foc de 200°C, acoperit totul cu folie la cuptor pentru 45 de minute.
  4. Curatati cartofii, fierbeti-i putin (5 minute) si scurgeti la final. Indepartati folia de pe tava, adaugati cartofii, amestecul de legume si mai lasati in cuptor 20-25 de minute.
  5. Scoateti ata mielului copt, lasati-l sa se racesca treptat, dupa care puteti sa-l taiati.

Servire: Serviti mielul cu legume si salata verde.

Sfat: Raciti putin mielul inainte de a-i scoate ata pentru a fi mai usoara indepartarea ei.