Calamar umplut "Rivica"

Restaurantul "Rivica" din Njivice, castigator al diplomei "Maison de Saint gualite Fortunat", a introdus insula Krk in randul elitei europene. Apreciati sunt calamarii Kvarner din care Ivica Lesica pregateste un nou sortiment de mancare.

  • 60 min
Calamar umplut "Rivica"

Ingrediente

  • 100 g prosciutto
  • 250 g cicoare
  • 2-3 catei usturoi
  • patrunjel
  • piper proaspat macinat
  • 100 ml amestec ulei de masline si floarea soarelui
  • 1 lingura Vegeta
  • 1 kg calamari mijlocii

Preparare

  1. Se curata calamarii si se pregateste umplutura: se taie marunt tentaculele, prosciuttoul, patrunjelul, usturoiul si cicoarea in fasii subtiri. Se amesteca cu piper proaspat macinat si Vegeta.
  2. Umpleti calamarii cu compozitia pregatita si inchideti cu scobitori.
  3. Se aranjeaza calamarii intr-o tigaie cu ulei rece acoperita si se prajesc pentru 15-20 de minute pe ambele parti.

Servire: Serviti cu cartofi prajiti si orice fel de salata verde.

Sfat: In loc de cicoare se pot folosi frunze de spanac tanar. Pentru a umple calamarii mai usor, se taie deschizatura pentru a se mai largi.