Rata cu taitei

Experimentati o mancare desavarsita: taiteii acompaniati de friptura de rata cu crusta crocanta....

  • 180 min
Rata cu taitei

Ingrediente

  • 2 linguri Vegeta Gust de Gaina
  • 1 rata (aproximativ 3 kg)
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura de miere
  • Pentru uns:
  • 350 g taitei
  • Garnitura:
  • 50 ml ulei
  • 1 mar mai mare
  • 1 lingurita de sare

Preparare

  1. Rata curatata se condimenteaza pe interior, iar pe exterior cu Vegeta Gust de Gaina.
  2. Aceasta se aseaza pe o foaie de copt si se pune un mar in cavitatea sa. Turnati peste ea ulei fierbinte si 50 ml de apa si bagati-o in cuptorul preincalzit la 180°C, aproximativ 2,5 - 3 ore. In timp ce se rumeneste, se toarna peste rata sosul pregatit si putina apa.
  3. Amestecati mierea, uleiul si otetul, iar apoi cu amestecul facut ungeti rata cu 30 de minute inainte de a fi gata.
  4. Rata se scoate de la cuptor si se indeparteaza grasimea in exces din tigaie.
  5. Taiteii se pregatesc in apa sarata, se scurg si se amesteca cu sosul ce a ramas de la prajire.

Servire: Se feliaza rata, se serveste cu taitei si cu o salata pe placul dumneavoastra.

Sfat: Pentru a nu arde crusta ratei, dupa 1,5 ore de prajire, se acopera rata cu o folie de aluminiu.