Clătite cu cartofi

În multe locuri din lume, cartofii nu sunt doar prăjiți sau transformați în piure, ci devin ingredientul principal în preparate creative. Această rețetă fantastică de clătite cu cartofi aduce o reinterpretare delicioasă a unui ingredient clasic, oferind o combinație perfectă de savoare și textură.

  • 40 min
Clătite cu cartofi

Ingrediente și valori nutriționale

  • 200 g făină
  • 1 kg cartofi
  • 1 linguriță Vegeta Original
  • ulei de prăjit
  • pătrunjel
  • sare
  • 2 căței de usturoi
  • 250 g bacon sau salam
  • 2 ouă
  • 100 ml apă minerală
  • 200 ml lapte

Pregătire

  1. Curățați cartofii, dați-i pe răzătoarea fină și scurgeți-i.
  2. Adăugați făina, laptele și baconul sau salamul tăiat fâșii fine.
  3. Adăugați oul bătut, puțină sare și piper, pătrunjelul tocat, usturoiul zdrobit și Vegeta Original. La sfârșit, adăugați apa minerală.
  4. Încălziți puțin ulei într-o tigaie și adăugați un polonic de amestec, întins uniform ca o clătită. Gătiți pe o parte, apoi întoarceți și gătiți pe cealaltă până când ambele părți sunt aurii.

Servire: Aceste clătite delicioase de cartofi (crêpe) pot fi servite împreună cu o salată colorată sau iarna, cu varză murată.

Sfat: În bucătăria slovacă, aceste clătite sunt, de asemenea, umplute cu diferite tipuri de piureuri de carne tocată fin, dar în acest caz nu se adaugă bacon în amestec. Începeți să gătiți la o temperatură mai scăzută și creșteți după cum este necesar.