Sepie picanta

Chiar si din simpla lectura a ingredientelor, putem simti uimitoarea explozie de arome create de condimente: sos Worcestershire, sos tabasco, ghimbir, usturoi si Vegeta – special pentru fructe de mare!

  • 30 min
Sepie picanta

Ingrediente

  • 700 g sepii
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui

Marinada

  • 100 ml ulei de masline
  • 3 linguri sos Worcestershire
  • 2 lingurite sos tabasco
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 4 catei ustroi
  • 1 lingura Vegeta
  • 50 g nucsoara

Preparare

  1. Se curata sepiile si se usuca pe un prosop de hartie. Crestati-le la ambele capete.
  2. Pregatiti marinada prin amestecarea uleiului de maslinele, sosului Worchestershire, sosului tabasco, ghimbirului, usturoiului taiat marunt cu Vegeta si nucsoara tocata.
  3. Se amesteca bine marinada si se toarna peste sepiile pregatite. Lasa tot amestecul sa stea la loc rece timp de aproximativ 2 ore.
  4. Se scot sepiile din marinada si se frig pe un grata runs si preincalzit.
  5. Se lasa pe fiecare parte cam 3 - 4 minute.
  6. Marinada ramasa se incalzeste si se toarna peste sepiile fripte.

Servire: Se serveste cu o salata la alegere.

Sfat: Sepiile se pot prepara la fel de bine si intr-o cratita.