Pui picant cu unt

Niciodata nu ai destule retete cu pui file. De aceasta data va vom prezenta o excelenta combinatie de pui si legume, pentru care, la final folosim unt, dar nu orice fel de unt. Doar urmariti reteta!

  • 45 min
Pui picant cu unt

Ingrediente

  • 50 g migdale bucatele prajite
  • 2-3 lg ulei
  • 800 g file pui

Pentru garnitura de legume

  • 200 g morcovi
  • 400 g pastai tinere
  • 100 g telina - tulpina
  • 1 lg porumb fiert

Pentru unt condimentat

  • 100 g unt
  • 1 lingurita Vegeta Naturella
  • 1 lg patrunjel proaspat tocat
  • 2 lg suc de lamaie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie

Preparare

  1. Putin unt se topeste si se amesteca cu Vegeta Naturella, patrunjel, suc de lamaie, coaja de lamaie rasa si se lasa la temperatura camerei.
  2. Fileurile de pui si legumele se curata si se spala si se lasa la scurs.
  3. Intr-o tigaie se pune ulei pentru gatis, se adauga fileurile de pui, iar dupa ce sunt gata, pe fiecare file se pune o lingura de unt condimentata si se mai lasa pe foc inca 1-2 minute.
  4. Cu untul ramas se condimenteaza legumele calde care au fost fierte.

Servire: Peste fileurile de pui preparate se presara migdale si se servesc cu o garnitura de legume si salata.

Sfat: Pentru a prepara acest fel de mancare puteti folosi de la pui copanele. Astfel, faceti o taietura pe lungimea copanului si indepartati osul. Se poate pregati mai repede pe gratar sau intr-o tigaie.