Paella

Preparatul tipic cu specific, paella poate fi preparata in mai multe feluri. Aproape fiecare famiile au reteta ei preferata , diferenta fiind in mare parte, alegerea fructelor de mare.

  • 50 min
Paella

Ingrediente

  • 200 g file de curcan
  • 3-4 catei de usturoi
  • 230 g ceapa
  • 150 g orez
  • 200 ml vin alb
  • 1 lingura sofran
  • 1 lingura patrunjel maruntit
  • Sare
  • Piper
  • 250 g rosii
  • 150 g mazare
  • 100 g fasole verde
  • 100 ml ulei de masline
  • 300 g creveti (decorticati)
  • 150 g langustine
  • 300 g cocktail de fructe de mare
  • 200 g midii
  • 150 g anghinare
  • 250 g ardei paprika rosu
  • 100 g bete de telina
  • 1 lingura Vegeta
  • La servire:
  • Parmezan ras

Preparare

  1. Taiati curcanul in bucati mici si curatati midiile. Taiati marunt betisoarele de telina, ceapa si usturoiul. Taiati fasolea verde in bucati mai mici si gatiti-o cu mazare.
  2. Sotati curcanul in ulei incins pana cand devine maroniu pe fiecare parte. Scoateti-l pe o farfurie si tineti-l la cald.
  3. Sotati ceapa, usturoiul, ardeiul, telina si rosiile decojite in uleiul ramas. Adaugati si putina apa, iar dupa, se mai fierbe putin timp.
  4. Adaugati curcanul, midiile, crevetii, langustinele, fructele de mare, anghinarele taiate in sferturi, mazarea si fasolea verde. Turnati deasupra vin alb, Vegeta, sofran, putina sare si piper.
  5. Gatiti totul pentru 15 minute intr-o oala acoperita, fara sa amestecati, la foc mic. La final, adaugati orezul si patrunjelul si mai dati i clocot.

Servire: Paella se serveste cu parmezan ras deasupra.

Sfat: Acest preparat si-a primit numele dupa recipientul in care se gateste, care nu trebuie sa fie prea lat, dar nici prea adanc.