Legume prajite cu Mozzarella

Incepeti cina dumneavoastra de vara cu o delicatesa italieneasca sau serviti-o doar ca o cina usoara, inainte de a viziona un film bun. Mozzarella proaspata si legumele prajite merg de minune cu ierburi proaspete, printre care si favoritul busuioc.

  • 30 min
Legume prajite cu Mozzarella

Ingrediente

  • 250 g dovlecel
  • 200 g ardei rosu
  • 250 g vinete
  • 1 lingura Vegeta
  • 1 lingura ulei de masline
  • 250 g branza mozzarella

Sos

  • 2 linguri busuioc taiat marunt
  • 3 linguri ulei de masline
  • un strop de mustar
  • 1 catel de ustroi
  • 2 lingurita otet
  • putin piper

Preparare

  1. Dovlecelul, ardeiul si vinetele se taie in felii lungi, se condimenteaza cu Vegeta si se stropesc cu ulei de masline.
  2. Legumele pregatite astfel Se soteaza intr-o tigaie de teflon.
  3. Se adauga busuioc, ulei de masline, mustar, usturoi taiat marunt, otet si piper.
  4. Se aranjeaza legumele calde pe o farfurie, se aseaza peste feliile de mozzarella si se scalda in topping-ul pregatit.

Servire: Se serveste decorat cu frunze de busuioc.

Sfat: Amesteca busuiocul taiat marunt, uleiul de masline, otetul, mustarul si usturoiul tocat fin intr-un blender pentru a obtine o crema cat mai compacta.