Supa de ciuperci

In bucataria continentala, iarna este de neconceput fara supe groase, revigorante, diversificate cu combinatii bazate pe fungi de padure. Din Lituania, va prezentam o reteta care ne aminteste de regiunile croate Zagorje si Gorski kotar.

  • 50 min
Supa de ciuperci

Ingrediente

  • 1,2 l apa
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1 lingurita marar proaspat tocat
  • 200 ml smantana
  • 1 lingura Vegeta
  • 2 catei de usturoi presat
  • 400 g cartofi
  • dafin
  • 3-4 boabe de piper
  • 250 g ciuperci champignon
  • 300 g ciuperci pleurotus
  • 100 g ceapa tocata
  • 100 g bacon

Preparare

  1. Ceapa, impreuna cu bacon-ul se soteaza putin, se adauga ciupercile pleurotus taiate, ciupercile champignon, piperul si dafinul si se pune capacul.. Se soteaza la foc mic pentru 10-15 minute.
  2. Apoi se adauga cartofii decojiti, taiati cubulete, usturoiul, Vegeta si se completeaza cu apa fierbinte.
  3. Se aseaza la scazut la foc mic timp de 15 minute, iar in final se amesteca cu smantana si mararul. Se lasa supa sa fiarba.

Servire: Se serveste supa calda cu paine neagra.

Sfat: In timpul sotarii puteti adauga 10 g de ciuperci boletus comestibile - ciuperci proaspete sau uscate, care au fost anterior inmuiate in apa.