Miel sote in vin rosu si ciuperci

Bouquet garni, o combinatie de plante aromatice, este ideal pentru a da gust supelor si tocanitelor, deci puteti avea incredere sa il folositi si in bucataria dumneavoastra. Dupa prepararea mancarii, scoateti buchetelul de plante si serviti cu garnitura de piure de cartofi.

  • 120 min
Miel sote in vin rosu si ciuperci

Ingrediente

  • 80 g pancetta
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat
  • 1 frunza de dafin
  • 1 ramura de patrunjel
  • 1 crenguta cimbru
  • 30 ml coniac
  • 300 ml vin roşu
  • 2 linguri unt
  • 1 kg pulpa de vitel
  • piper proaspat macinat
  • 1 lingura Vegeta
  • 20 cepe mici
  • 500 g ciuperci (champignon, ciuperci shiitake)
  • 1 catel de usturoi
  • 80 g ceapa
  • 40 g faina alba, macinata

Preparare

  1. Pancetta taiata felii se prajeste intr-o lingura de ulei, dupa care se adauga ceapa felii si se soteaza pentru scurt timp.
  2. Se adauga usturoiul pisat, ciupercile taiate in patru si ceapa mica,dupa care se condimenteaza cu piper si Vegeta si se lasa la foc mic pana cand lichidul se evapora. Apoi se ia de pe foc.
  3. Se taie carnea de vitel in bucatele mici, patrate dupa care se trec prin faina. In restul de ulei incalzit se rumeneste carnea cu faina.
  4. Se toarna vinul si coniacul, se adauga cimbrul, patrunjelul si dafinul. Se soteaza carnea intr-o tigaie acoperita, la foc mic, pentru aproximativ 90 de minute, amestecand ocazional si adaugand apa.
  5. Se pun la scazut ciupercile, continuand sa amestecati pentru alte 10 minute. Se presara cu patrunjel tocat proaspat.

Servire: Se serveste cald cu piure de cartofi.

Sfat: Se toarna apa fierbinte peste ceapa si se lasa putin, astfel incat sa se poata decoji mai usor.