Baghete magice

Acesta este o reteta grozava, pe care parintii o pot face cu ajutorul celor mici. Jucati-va si creati diferite forme si marimi. Este ideala pentru petreceri si aniversari sau chiar o excelenta scuza pentru a petrece momente de calitate cu cei mici.

  • 40 min
Baghete magice

Ingrediente

  • 500 g foietaj de patiserie
  • 1 ou
  • ½ lingurita Vegeta
  • 60 g parmezan, ras
  • 2 linguri seminte de dovleac tocate

Preparare

  1. Dezghetati foietajul. Asezati o foaie pe o suprafata cu putina faina. Daca este compacta, intindeti cu facaletul pana ajunge la o grosime de 0.5 cm.
  2. Adaugati Vegeta peste ou si amestecati pana cand obtineti textura unei omlete.
  3. Intindeti jumatate din amestec peste o foaie de aluat.
  4. Se presara jumatate din parmezan si semintele de dovleac.
  5. Taiati foietajul in fasii de 2 cm latime si 10 cm lungime folosind un cutit ascutit. Apoi rasuciti-le pentru a obtine o spirala.
  6. Repetati acelasi procedeu si cu cealalta jumatate a amestecului formand o noua foaie de aluat.
  7. Coaceti in cuptorul incins la 210° C pentru aproximativ 15 minute.

Servire: Serviti fierbinte.

Sfat: Lasati foitajul la temperatura camerei 2 ore inainte de inceperea prepararii.