Supa cu perisoare de ficat (Leberknödelsuppe)
- Reteta de coolinarika.com -Supa cu perisoare de ficat a devenit o obisnuinta in bucatarie, in special daca locuiesti in partea de nord a Croatiei. Indiferent daca este vorba de masa de pranz, duminica sau o alta ocazie formala, aceasta supa va fi o introducere prefecta in tot ceea ce ar putea urma.
Preparare
Curatati ficatul de vene, apoi tocati cu ajutorul unei masini de tocat. Lasati painea la inmuiat in lapte pentru 10-15 minute apoi stoarceti-o. In unt caliti ceapa pentru putin timp si se lasa la racit. Se pune intr-o oala adanca ficatul preparat, painea, oua batute, piper, rozmarin, naghiran, patrunjel, ceapa prazita si Vegeta. Se amesteca bine totul si, daca este necesar, se adauga 2-3 linguri de pesmet si se lasa sa stea 10-15 minute. Formati perisoarele de dimensiuni medii si fierbeti-le in apa sarata pentru 15 minute.
Servire: Perisoarele se servesc intr-o supa de carne de vita fierbinte.
Sfat: Supa poate fi pregatita cu cuburi de carne de vita, adaugand 2 cuburi intr-un litru de apa clocotita si lasand la fiert pentru 5 minute.