Rulada de vita

Pentru cei care viziteaza Mexicul, una dintre cele mai interesante destinatii este el mercado sau piata. Aceasta este centrul vietii mexicane, un loc de intalnire, imbogatit de diferitele ingrediente utilizate in bucataria mexicana.

  • 90 min
Rulada de vita

Ingrediente

  • 50 g pancetta
  • 100 g morcov taiati felii foarte subtiri
  • 3 linguri de ulei
  • 2 catei de usturoi taiati felii subtiri
  • 100 g ceapa taiate in sferturi
  • 1 kg file de vita

de apa

  • piper
  • sare
  • 2 linguri otet
  • 2 lingurite Vegeta

Preparare

  1. Fileul de vita se curata de excesul de grasime.
  2. Se taie pancetta in bucati mici, subtiri, potrivite pentru umplutura.
  3. In carne se fac mici taieturi, acestea umplandu-se alternativ cu morcov si cu pancetta.
  4. Gatiti carnea in ulei fierbinte, astfel incat sa se faca uniform, pe toate partile.
  5. Peste carne se adauga apa, usturoi, ceapa, Vegeta, otet, sare si piper.
  6. Gatiti la foc mic, cu vasul acoperit timp de aproximativ o ora. Se intoarce carnea ocazional si se mai adauga apa daca este necesar.
  7. Carnea se lasa la racit inainte de a o felia subtire.

Servire: Se serveste cu legume la abur.

Sfat: Acest fel de mancare poate fi servit la ocazii speciale si ca aperitiv rece.