Supa festiva cu galuste de gris
- Reteta de coolinarika.com -Pentru o supa festiva traditionala veti avea nevoie de mai mult timp pentru preparare - se gateste incet, fara graba, la fel cum obisnuia bunica sa o pregateasca. In timp ce supa fierbe domol acompaniata de sunetul colindelor de Craciun, pregatiti-va pentru zilele de pace si bucurie.
Preparare
Se pune gaina intr-o oala mare si se toarna apa rece peste, suficienta cat pentru a acoperi carnea. Adaugati legumele radacinoase curatate, Vegeta Gust de Gaina si puneti-le pe foc mic pentru a fierbe. In timpul fierberii, se indeparteaza spuma cu o lingura si se continua gatirea jumatate acoperita pana cand gaina devina frageda. Cand este aproape gata adaugati telina si frunzele de patrunjel. Intre timp, pregatiti galustele din gris. Intr-un castron amestecati oualele, adaugati grisul, Vegeta, patrunjelul tocat si amestecati cu telul in compozitia uniforma. Lasati castronul acoperit timp de o jumatate de ora. Se formeaza galustele cu o lingura si se pun in supa care clocoteste. Se fierbe la foc mic timp de 8-10 minute.
Servire: Supa se serveste calda cu legumele fierte in ea. Taiati carnea de gaina gatita si serviti cu hrean sau cu alt sos la alegere.
Sfat: Galustele fierte nu trebuie pastrate mult timp in supa deoarece au tendinta de o "absorbi" .