Supa festiva cu galuste de gris

Pentru o supa festiva traditionala veti avea nevoie de mai mult timp pentru preparare - se gateste incet, fara graba, la fel cum obisnuia bunica sa o pregateasca. In timp ce supa fierbe domol acompaniata de sunetul colindelor de Craciun, pregatiti-va pentru zilele de pace si bucurie.

  • 150 min
Supa festiva cu galuste de gris

Ingrediente

  • 150 g de legume radacinoase (morcovi, pastarnac, telina)
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de telina
  • 2 linguri Vegeta Gust de Gaina
  • 1 gaina (aprox 2 kg)

Galustele de gris

  • 2 oua
  • 100 g de gris
  • 1 lingura Vegeta
  • 1 lingura de patrunjel tocat

Preparare

  1. Se pune gaina intr-o oala mare si se toarna apa rece peste, suficienta cat pentru a acoperi carnea. Adaugati legumele radacinoase curatate, Vegeta Gust de Gaina si puneti-le pe foc mic pentru a fierbe.
  2. In timpul fierberii, se indeparteaza spuma cu o lingura si se continua gatirea jumatate acoperita pana cand gaina devina frageda. Cand este aproape gata adaugati telina si frunzele de patrunjel.
  3. Intre timp, pregatiti galustele din gris. Intr-un castron amestecati oualele, adaugati grisul, Vegeta, patrunjelul tocat si amestecati cu telul in compozitia uniforma. Lasati castronul acoperit timp de o jumatate de ora.
  4. Se formeaza galustele cu o lingura si se pun in supa care clocoteste. Se fierbe la foc mic timp de 8-10 minute.

Servire: Supa se serveste calda cu legumele fierte in ea. Taiati carnea de gaina gatita si serviti cu hrean sau cu alt sos la alegere.

Sfat: Galustele fierte nu trebuie pastrate mult timp in supa deoarece au tendinta de o "absorbi" .