Friptura in sos de rodii

Femeile barbare utilizau o rodie pentru a prevesti cati copii vor avea: desenau un cerc pe pamant si aruncau in interiorul ei o rodie coapta, iar numarul de boabe cazute in afara cercului le spunea numarul de urmasi. Daca aveti niste boabe de rodie in plus, incercati acest lucru si faceti o incursiune in viitorul dumneavoastra!

  • 100 min
Friptura in sos de rodii

Ingrediente

  • 1,5 kg muschi de porc
  • 1-2 linguri Vegeta
  • 2-3 catei de usturoi
  • ½ lingurita de piper
  • 3 linguri de ulei
  • 100 ml suc de rodie
  • 50 g unt
  • 2-3 linguri suc de lamaie
  • 20 g boabe de rodie

Preparare

  1. Se condimenteaza muschiul de porc cu Vegeta, usturoi pisat si piper.
  2. Se pune muschiuletul in ulei incalzit si se stropeste 100 ml de apa calda, se acopera cu folie de aluminiu si se aseaza in cuptorul preincalzit la 200°C si se lasa aproximativ 35 de minute.
  3. Sucul de rodie se toarna peste carne si se lasa la cuptor pana cand carnea devine frageda. Se completeaza ocazional cu apa, daca este necesar.
  4. Se scoate carnea din cuptor si se pune intr-un loc vas la cald.
  5. Se scurge sosul si se pune separat intr-un recipient mai mic. Se adauga unt, suc de lamaie si se fierbe timp de aproximativ 10 minute.
  6. Puneti in sos boabele de rodie si turnati-l peste muschiul taiat cat este cald.

Servire: Se serveste cu o salata la alegere.

Sfat: Aveti nevoie de rodii proaspete pentru acest tip de mancare. Sucul de rodie se stoarce cel mai bine in storcatorul de citrice.