Curcan cu aroma magica mediteraneana

Carnea de curcan este cea mai gustoasa cand pasarea are intre 4 si 6 luni. Daca o asezonati cu usturoi, rosii, mozzarella si ulei de masline, pur si simplu nu puteti da gres. Bineinteles, cu conditia sa urmariti reteta!

  • 30 min
Curcan cu aroma magica mediteraneana

Ingrediente

  • 700 g file curcan
  • 1 lingura Vegeta Gust de Gaina
  • 20 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 60 g rosii deshidratate in ulei de masline
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura busuioc proaspat, taiat
  • 50 g rosii proaspete
  • 200 g mozzarella
  • 8 felii de paine prajita

Preparare

  1. Se bate usor fileul de curcan, se presara Vegeta Gust de Gaina si se lasa timp de aproximativ 30 de minute la marinat.
  2. Se topesc untul si uleiul de masline intr-o cratita mai larga, apoi se adauga curcanul marinat si se soteaza, pe ambele parti, cate 7-8 minute.
  3. Intr-un blender se amesteca rosiile uscate, usturoiul si busuiocul proaspat.
  4. Se indeparteaza tigaia de pe foc. Fiecare file se trece prin amestecul de rosii uscate, iar deasupra se pune o felie de rosie proaspata si mozzarella.
  5. Apoi fileurile se pun in tigaia incalzita, se lasa acoperite cu un capac si se lasa la rumenit in continuare pentru alte 5 minute, pana cand branza se topeste.

Servire: Astfel preparat, curcanul poate fi servit ca antreu, punandu-l pe paine prajită. Pe fiecare felie de paine, se pune curcanul file taiat in fasii subtiri si se serveste cu salata verde.

Sfat: In timpul prepararii, daca este necesar, se poate adauga putina apa.