Omleta munteneasca

Preparatele muntenesti sunt deosebite si aromate. Este din cauza inaltimii, a aerului, a padurilor sau este vorba de retete? Ei bine, sa spunem ca din ceea ce cunoastem deja, nu trebuie sa ne intrebam de ce, ci pur si simplu sa ne bucuram!

  • 90 min
Omleta munteneasca

Ingrediente

  • 50 g bacon
  • 150 g sunca
  • 150 g paine uscata (chifle)
  • 100 g ceapa verde
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingura Vegeta
  • 12 oua

Pentru taparea vasului

  • unt
  • pesmet

Preparare

  1. Se bat ouale si se adauga Vegeta, piper, ceapa tocata si sunca.
  2. Bucatile de bacon si chiflele de paine (vechi de o zi) se dau prin ou.
  3. Se unge vasul (18 cm diametru) cu unt si se tapeaza cu pesmet. Se pun in vas chiflele, iar peste ele se toarna restul de amestec din ou.
  4. Acoperiti vasul cu folie de aluminiu, puneti-l intr-un vas mai mare cu apa si introduceti-l in cuptor la 200°C pentru 50 minute.

Servire: Scoateti omleta din vas, lasati-o la racit si taiati-o in feli. Se serveste cu sunca, branza, hrean si ceapa verde.