Midii inabusite cu cimbru

Ce e de spus despre o specialitate bine cunoscuta ca midiile inabusite cu cimbru? Cei carora le plac midiile recunosc ca nu exista cuvinte care sa poata descrie placerea lor intr-un minunat sos aromat! Si e foarte, foarte simplu!

  • 25 min
Midii inabusite cu cimbru

Ingrediente

  • 150 ml ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • cuisoare
  • 2 linguri pesmet
  • 4 linguri patrunjel tocat marunt
  • 200 ml vin alb
  • 1 lingurita Vegeta
  • piper
  • 1,5 kg midii

Preparare

  1. Curatati si spalati midiile.
  2. Sotati usturoiul pisat impreuna cu pesmetul patrunjelul, vinul, Vegeta si piperul in uleiul de masline.
  3. Se adauga midiile, se acopera cu capacul si se lasa pe foc pana acestea se deschid.

Servire: Se serveste cu paine alba.

Sfat: Atunci cand cumparati midii, va rugam sa acordati o mare atentie prospetimii acestora si, neaparat sa fie bine inchise. Cele care sunt deschise nu sunt proaspete si cu siguranta nu sunt nici recomandate pentru consum.