Orez cu anghinare si prosciutto

Elementul surpriza al acestei retete este - berea! Daca se intampla sa gasiti bere belgiana originala Saison Dupont, pregatiti-o cu orez si adaugati condimente naturale, suc de citrice si vanilie.

  • 40 min
Orez cu anghinare si prosciutto

Ingrediente

  • 3 linguri de unt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite cimbru tocat
  • 50 g prosciutto
  • 40 g parmezan ras
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 2 conserve de anghinare (450 g anghinare proaspete)
  • 1-1,2 l apa
  • 1 lingura Vegeta
  • 100 ml bere light
  • 250 g orez cu bobul rotund
  • 60 g ceapa

Preparare

  1. Intr-o tigaie larga, se caleste usor ceapa tocata in unt si ulei de masline. Se adauga orezul, se soteaza pentru scurt timp, se adauga berea si se amesteca pana cand aceasta este absorbita de orez.
  2. Se adauga Vegeta, se fierbe, amestecand ocazional si completand cu apa.
  3. In momentul in care orezul este pe jumatate gatit se adauga anghinarele, clatite in apa.
  4. Cand orezul este fiert, se amesteca cu suc de lamaie, se presara parmezan, se adauga prosciutto taiat fasii subtiri, dupa care se adauga si cimbrul tocat.

Servire: Se serveste imediat dupa preparare.

Sfat: Mancarea originala este preparata cu celebra bere Saison Dupont (bere cu zeama de lamaie si portocale si vanilie). Aceasta mancare, de asemenea, poate fi preparata cu bere normala, la care sa adaugati aromele mai sus mentionate.