Miel de primavara

Primavara este anotimpul ideal pentru carnea de miel prajita si asezonata. Cu garnitura de cartofi de primavara, morcovi si mazare, va veti bucura de o adevarata rapsodie de arome primavaratice.

  • 150 min
Miel de primavara

Ingrediente

  • Pulpa de miel (aprox 2.3 kg)
  • 1 ½ lingura Vegeta
  • 100 g bacon
  • 4 catei usturoi
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 kg de cartofi noi
  • 400 g mazare noua
  • 200 g morcov
  • 80 g masline negre

Preparare

  1. Taiati baconul felii si decojiti usturoiul.
  2. Taiati pulpa de miel in mai multe locuri cu varful unui cutit, pentru a face gauri mici si adanci.
  3. Umpleti gaurile cu bacon si usturoi. Condimentati pulpa de miel cu Vegeta si apoi prajiti-ol in ulei pe toate partile.
  4. Puneti pulpa de miel prajita intr-o tigaie, impreuna cu ulei. Se adauga putina apa, se acopera cu folie de aluminiu si se prajeste la cuptor la 200 °C in jur de 2 ore.
  5. In timpul prepararii, intoarceti pulpa de miel si turnati apa peste el. Curatati Decojiti cartofii noi si taiati morcovii cubulete.
  6. Gatiti mazarea aproape in intregime si apoi scurgeti-o.
  7. Aproape de sfarsitul timpului de prajire se adauga legumele gatite alaturi de miel.
  8. Adaugati masline, amestecati bine si prajiti totul impreuna aproximativ 20 de minute.
  9. Taiati felii carnea de miel si serviti-o cu legume si salata, dupa preferinte.

Sfat: Lasati pulpa de miel sa se raceasca inainte de a o taia. Acest lucru o va face mai usor de taiat si va oferi carnii un aspect mai placut.