Caprioara in sos de merisoare

In Norvegia, trebuie sa incercati carnea de vanat - ren, elan nord-american sau aceasta reteta - caprioara in sos dulce de merisoare. Combinatia de sarat - dulce dintre caprioara si gem este pur si simplu irezistibila.

  • 150 min
Caprioara in sos de merisoare

Ingrediente

  • sare
  • 1 kg carne de caprioara
  • 70 g branza din lapte de capra
  • 2 linguri gem de merisoare
  • 150 ml smantana
  • 1 lingura amidon
  • 60 g morcov
  • 40 g ceapa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 g bacon
  • ½ lingurita cimbru
  • boabe piper
  • 1 lingura Vegeta
  • 500 ml apa

Preparare

  1. Carnea se condimenteaza cu sare, Vegeta, piper, cimbru si se acopera cu felii de bacon.
  2. Se pune apoi intr-o oala cu capac, se adauga ulei, 200 ml de apa, se acopera si se coace in cuptorul preincalzit la 170°C aproximativ o ora.
  3. Se scoate carnea, se adauga ceapa taiata in sferturi si morcovul ras fin.
  4. Se reintroduce la cuptor, se creste temperatura la 200°C si se coace pentru alte 50 de minute.
  5. Se scoate carnea. Se amesteca bine cu blenderul electric ceapa, morcovul si sosul ramas dupa prajire.
  6. In apa ramasa se amesteca amidon cu smantana si gemul de merisoare.
  7. Se pune la fiert, se adauga sosul si branza cubulete. Fierbeti pentru scurt timp..

Servire: Se taie muschiul de caprioara in felii subtiri, se presara peste Vegeta, se adauga sos si se serveste cu piure de cartofi, broccoli fiert sau orice alte legume.

Sfat: Gemul de afine poate fi utilizat in loc de gem de merisoare.