Bruschete cu rosii si mozzarella

Culorile nationale ale Italiei sunt reprezentate cu mândrie în combinatia de rosii, mozzarella si busuioc. Servite pe pâine prăjită, pot fi un aperitiv excelent pentru o masă copioasă.

  • 35 min
Bruschete cu rosii si mozzarella

Ingrediente

  • 50 ml ulei de masline
  • 8 felii de paine
  • 1 crenguta busuioc proaspat
  • 200 g mozzarella (2 bucati)
  • 1 lingurita Vegeta
  • 4 catei de usturoi
  • 4 rosii de marime medie

Preparare

  1. Painea se prajeste in tigaie fara ulei, se presara ulei de masline si se lasa intr-un loc cald.
  2. Se feliaza rosiile.
  3. Intr-o tigaie mai mare se aseaza feliile de rosii, se presara Vegeta si se prajesc scurt in restul de ulei de masline, pe ambele parti.
  4. Pune feliile de mozzarella pe fiecare felie de paine calda, iar deasupra se aseaza o rosie preparata.
  5. Presarati usturoi taiat marunt pe bruschete si decorati-le cu frunze de busuioc.

Servire: Serviti bruschetele cu o salata de rucola.

Sfat: Bruschetele vor fi si mai aromate daca presarati un pic de Vegeta pe painea calda, inainte de adaugarea topping-ului.