Pui ca in Thailanda

Alunele crocante pisate se potrivesc perfect cu mesele sarate din Asia, de obicei servite cu taitei si / sau bucati mici de carne. Reteta contine inevitabilele frunze de coriandru si ierburi aromatice si curative.

  • 30 min
Pui ca in Thailanda

Ingrediente

  • 100 g alune prajite nesarate
  • 2 linguri sos de soia
  • 1-2 lingurite curry
  • 100 ml lapte de cocos
  • 1 lingurita coriandru taiat marunt
  • 700 g de pui
  • 1 lingurita Vegeta Gust de Gaina
  • 2 linguri ulei

Salata

  • 400 g castraveti
  • 120 g germeni de soia
  • 1 lingurita menta tocata
  • 100 g ceapa
  • sare
  • 2 linguri ulei de arahide
  • 2 linguri suc de lamaie

Preparare

  1. Peste alunele pisate se adauga sosul de soia, curry-ul, laptele de cocos, coriandrul si se amesteca.
  2. Se condimenteaza fileurile de pui cu Vegeta Gust de Gaina, se pun intr-o tava de copt unsa cu ulei, si se presara cu amestecul pregatit din alune.
  3. Se coace in cuptor la 200°C pentru aproximativ 20 minute.
  4. In acelasi timp, taiati castravetii longitudinal, scoateti semintele si apoi taiati-i in felii subtiri.
  5. Se adauga germenii de soia, ceapa, menta, coriandrul, sarea, uleiul, sucul de lamaie si se amesteca bine.

Servire: Se serveste cald cu salata preparata.

Sfat: Daca nu aveti frunze proaspete de coriandru, inlocuiti-le cu patrunjel. Uleiul de arahide se poate inlocui cu un alt ulei de calitate, cum ar fi uleiul de masline.