Curcan in sos Estragon

"Regele Plantelor" cum il numesc francezii, estragonul este incredientul folosit frecvent in multe amestecuri de condimente (Fines Herbés, Herbes de Provence, Bouquet garni ), tipice bucatariei franceze. Se potriveste perfect la fripturi, facand mancarea grea sa pare usor de digerat.

  • 90 min
Curcan in sos Estragon

Ingrediente

  • 1 kg piept de curcan
  • 1 lingura Vegeta Gust de Gaina
  • 1-2 lingurite Estragon uscat
  • 3-4 linguri ulei
  • 50 ml vin alb
  • 150-200 ml smantana de gatit
  • 1 lingurita amidon

Preparare

  1. Frecati pieptul de curcan cu Vegeta Gust de Gaina si Estragon, asezati-l intr-un vas de Yena uns cu ulei, acoperiti-l cu folie de aluminiu si introduceti-l in cuptorul incalzit in prealabil la 180°C timp de aproximativ de 40 de minute.
  2. In timpul coacerii adaugati putina apa daca este necesar. Scoateti folia si continuati gatirea pentru aproximativ 20 de minute
  3. Scoateti carnea de curcan din cuptor si lasati-o sa se raceasca, iar apoi taiati-o si scurgeti-o de sucuri. Adaugati vinul, smantana si amidonul dizolvat in putina apa.

Servire: Serviti cu legume fierte.

Sfat: Pieptul de curcan va avea o aroma mai buna daca este frecat cu Vegeta Gust de Gaina si sos Estragon cu o zi mai devreme.