Muschi de manzat cu vin

Vinul de Porto, un produs din valea Duoro, Portugalia, este un vin dulce cu o aroma bogata si cu un procentaj mare de alcool. Acesta este servit, de obicei, ca un vin de desert, cu branza, sau ca aperitiv. Noi l-am folosit pentru a innobila carnea de vitel.

  • 45 min
Muschi de manzat cu vin

Ingrediente

  • 100 g legume radacinoase (morcov, telina, patrunjel)
  • 600 g muschi de manzat
  • 50 ml vin de Porto
  • cuisoare
  • 3 catei catei de usturoi
  • 100 ml rosii (trecute printr-un storcator)
  • anason
  • 2-3 linguri Vegeta
  • 150 g ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 20 g unt

Pentru asezonare

  • 1 lingura patrunjel proaspat, tocat marunt

Preparare

  1. Carnea de manzat se taie in cuburi, precum si legumele radacinoase.
  2. Sotati carnea de manzat in unt si ulei.
  3. Adaugati ceapa tocata marunt, legumele radacinoase, o lingurita de Vegeta si anason. Continuati sa fierbeti pana cand carnea devine frageda.
  4. Aproape de final adaugati rosiile stoarse, usturoiul tocat fin, Vegeta care a mai ramas si vinul.

Servire: Se serveste cu gnocchi fiert.

Sfat: Daca este necesar, se adauga 50-100 ml de apa, iar la final se asezoneaza cu patrunjel.