Cod cu legume

Încercați acest pește alb din mările nordice în combinație cu o varietate de legume și aromele picante de usturoi și ardei iute.

  • 45 min
Cod cu legume

Ingrediente și valori nutriționale

  • 1 kg file de cod
  • 2 lingurițe Vegeta Natur condimente pentru pește
  • 3 căței usturoi
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 150 g tulpini de țelină
  • 100 g rosii cherry
  • 250 g dovlecei
  • 2 lingurițe pesmet
  • 500 g de fasole galbenă
  • 50 ml vin alb
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 4 felii de lămâie

Pentru servire:

  • 1 linguriță pătrunjel tocat

Pregătire

  1. Frecați fileurile de cod cu Vegeta Natur condimente pentru pește și usturoiul zdrobit (2 căței).
  2. Stropiți peștele cu zeamă de lămâie, apoi prăjiți-l într-o tigaie cu ulei încins de floarea soarelui.
  3. Lăsați peștele să se odihnească într-un loc cald.
  4. În aceeași tigaie, prăjiți tulpinile de țelină feliate, roșiile și dovleceii tăiați cubulețe.
  5. Adăugați pesmet, fasole fiartă și scursă, o linguriță de Vegeta Natur Legume, ardei iute, vin alb și usturoiul rămas zdrobit. Agitați bine tigaia și gătiți legumele pentru scurt timp. Dacă este necesar, adăugați aproximativ 50 ml apă.
  6. Puneți peste legume, fileul de pește și stropiți cu ulei de măsline
  7. Tăiați felii de lămâie într-o altă tigaie fără grăsime și adăugați în tigaie legumele și peștele.
  8. Se ia de pe foc, se acoperă și se lasă sa stea 5 minute înainte de servire.

Servire: Se presară pătrunjel tocat înainte de servire. 

Sfat: De asemenea, puteți presăra peste 30 g de semințe de pin pentru a completa acest fel de mâncare cu o aromă de nucă. De asemenea, puteți lăsa codul la marinat la frigider câteva ore pentru a-l face și mai gustos și mai aromat.