Cod cu legume

Codul este un peste alb de origine nordica. Incercati-l in combinatie cu mai multe legume si arome picante de usturoi si ardei iute.

  • 45 min
Cod cu legume

Ingrediente

  • 1 kg file de cod
  • 1 lg Vegeta Naturella
  • 3 catei usturoi
  • 2 lg suc de lamaie
  • 4 lg ulei de floarea soarelui
  • 150 g telina – tulpina
  • 100 g rosii cherry
  • 250 g dovlecei
  • 500 g pastai
  • 1 lingurita Vegeta Naturella
  • 1 varf cutit praf de chilli
  • 50 ml vin alb
  • 4 lg ulei de masline
  • 4 felii lamaie

Pentru asezonare

  • 1 lg patrunjel proaspat tocat

Preparare

  1. Fileurile se cod se condimenteaza cu usturoi ( 2 catei ) si Vegeta Naturella. Se stropesc cu suc de lamaie si se prajesc intr-o tigaie cu ulei de floarea soarelui incins.
  2. Dupa ce s-au rumenit, se scoat si se tin la loc cald.
  3. In uleiul ramas se soteaza telina impreuna cu rosiile cherry si dovleceii.
  4. Se adauga pesmetul, fasolea verde fiarta, o lingurita de Vegeta Naturella, ardeiul iute ( praf de chilli ), vinul alb si usturoiul zdrobit. Se amesteca toate legumele, iar daca considerati necesar, adaugati 50 ml apa. La sfarsit puneti si mozzarella.
  5. Scoateti pestele de la cald, aranjati-l pe un platou impreuna cu legumele si ornati cu felii de lamaie.

Servire: Se presara patrunjel si se serveste.

Sfat: Inainte de servire puteti presara 30 g de seminte de pin, ceea ce va aduce o aroma in plus preparatului. Codul poate fi tinut la marinat la rece cu cateva ore inainte de a fi preparat. Astfel, va si mai gustos.