Omleta cu legume

Ouale se pot prepara intr-un milion de feluri, asa cum ne spune celebrul cantec. In acest caz, le preparam cu ajutorul ardeiului rosu, porumbului dulce, cepei verzi, branzei rase si Vegetei. Pofta buna!

  • 20 min
Omleta cu legume

Ingrediente

  • 30 g branza rasa
  • 2 linguri ulei
  • 100 g piper rosu
  • 70 g ceapa verde
  • 1 lingura ulei de masline
  • 100 g porumb dulce
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 lingura Vegeta
  • 6 oua

Preparare

  1. Ardeiul rosu se taie in cubulete mici si se prajeste in uleiul de masline incins, dupa care se adauga ceapa taiata felii subtiri, amestecandu-se din cand in cand. In cele din urma, se adauga porumbul dulce, scurs de zeama.
  2. Se separa galbenusul de albusul de ou.
  3. Se bate albusul de ou pana se face spuma, iar apoi se amesteca incet cu galbenusurile, Vegeta si cu branza rasa.
  4. Se toarna un sfert din amestecul de oua preparat intr-o tigaie.
  5. Se lasa la foc mic, se presara legumele pregatite si se prajesc in jur de 30 de minute.
  6. Se acopera omleta si se asezoneaza inainte de servire cu ceapa verde tocata.

Servire: Preparati restul omletelor urmarind aceeasi reteta.

Sfat: Aromele se vor raspandi uniform daca presarati incet Vegeta si amestecati constant, transformand acest fel de mancare intr-o adevarata placere culinara. Aceasta reteta se pregateste rapid si trebuie sa fie servita imediat. Poate fi utilizat si un amestec de legume de sezon.