Ciorba de porumb

Credeti ca puteti recunoaste adevaratii carnati Kranjska? Sa va dam un indiciu: contin 68% carne de porc, 12% vita si 20% bacon. De asemenea, au in compozitie apa, usturoi, sare si piper

  • 70 min
Ciorba de porumb

Ingrediente

  • 80 g pancetta
  • 200 g boabe de fasole proaspata
  • 4 carnati Kranjska
  • 1 lingura de patrunjel tocat
  • sare
  • piper
  • 1 lingura Vegeta
  • 2 catei de usturoi
  • 1 frunza de dafin
  • 200 g porumb dulce
  • 300 g cartofi

Preparare

  1. Se fierb boabele de fasole pentru scurt timp si apoi se lasa la scurs.
  2. Se taie cubulete baconul si se prajeste pentru scurt timp. Se toarna apa, se adauga fasolea si se continua fierberea pana cand boabele se inmoaie.
  3. Se adauga cartofii taiati cubulete, porumbul, frunza de dafin, usturoiul si Vegeta, apoi se fierb pentru inca 15 minute.
  4. La sfarsit se adauga piper, sare dupa gust si se presara patrunjelul tocat.

Servire: Serviti cu carnatii gatiti separat.

Sfat: In loc de boabele de fasole proaspate, se pot utiliza si boabe vechi pe care le-ati inmuiat in apa peste noapte sau cu cateva ore inainte de preparare.