Ciorba de porumb
- Reteta de coolinarika.com -Credeti ca puteti recunoaste adevaratii carnati Kranjska? Sa va dam un indiciu: contin 68% carne de porc, 12% vita si 20% bacon. De asemenea, au in compozitie apa, usturoi, sare si piper
Preparare
Se fierb boabele de fasole pentru scurt timp si apoi se lasa la scurs. Se taie cubulete baconul si se prajeste pentru scurt timp. Se toarna apa, se adauga fasolea si se continua fierberea pana cand boabele se inmoaie. Se adauga cartofii taiati cubulete, porumbul, frunza de dafin, usturoiul si Vegeta, apoi se fierb pentru inca 15 minute. La sfarsit se adauga piper, sare dupa gust si se presara patrunjelul tocat.
Servire: Serviti cu carnatii gatiti separat.
Sfat: In loc de boabele de fasole proaspate, se pot utiliza si boabe vechi pe care le-ati inmuiat in apa peste noapte sau cu cateva ore inainte de preparare.