Supa dulce - acrisoara in wok

Pregatim unul dintre cele mai populare feluri de mancare in China: supa dulce - acrisoara. Vom folosi condimentele de baza ale bucatariei traditionale chinezesti: ciuperci shiitake, muguri de bambus, carne de porc sau de pui si doar 30 de minute din timpul nostru.

  • 30 min
Supa dulce - acrisoara in wok

Ingrediente

  • ½ lingurita de sare
  • 300 g carne de porc
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 100 g tofu proaspat
  • 3 linguri otet chinezesc
  • ½ lingurita de piper
  • 1 lingura sos de soia
  • 2 lingurite Vegeta
  • 150 g muguri de bambus
  • 50 g ciuperci shiitake proaspete
  • 1-2 l apă
  • 2 linguri de ulei
  • 3 linguri de amidon de porumb

Pentru asezonare

  • 2 cepe verzi

Preparare

  1. Carnea se taie fasii, se adauga sare si se stropeste cu o lingura de amidon de porumb.
  2. In wok se incinge uleiul si se prajeste carnea, amestecand continuu, pana devine aurie. Se toarna apa si, in timp ce fierbe, se adauga feliile de ciuperci, mugurii de bambus, Vegeta, sosul de soia, piperul si otetul.
  3. Amidonul de porumb ramas se dilueaza in putina apa si se adauga la supa.
  4. Se adauga tofu taiat cubulete, se fierbe cateva minute, dupa care se adauga ulei de susan.

Servire: Se serveste fierbinte, cu ceapa taiata in inele subtiri.

Sfat: Puteti inlocui carnea de porc cu carnea de pui.