Pui cu bambus si ciuperci

Ciupercile Shiitake sunt crescute in China inca din anul 1000. Acestea au numeroase beneficii pentru organism, precum si un gust excelent, mai ales in combinatie cu bambus si carne de pui.

  • 30 min
Pui cu bambus si ciuperci

Ingrediente

  • 2 lingurite de amidon
  • 400 g file de pui, taiat fasii
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 100 ml de apa
  • 1 lingurita ghimbir tocat
  • 2 lingurite Vegeta Gust de Gaina
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura sos de soia
  • 60 g ciuperci shiitake proaspete
  • 100 g muguri de bambus
  • 60 g ardei rosu fasii
  • 100 ml ulei

Preparare

  1. Presarati peste fasiile de pui faina de porumb si amestecati bine.
  2. Uleiul se pune la incalzit intr-un wok.
  3. Se prajesc fasiile de pui ( in ulei foarte fierbinte ) pana cand prind o culoare aurie.
  4. Scoateti fasiile de pui si, in acelasi ulei, prajiti ardeiul rosu, bambusul si ciupercile pentru cateva minute. Apoi strecurati uleiul ramas.
  5. Peste legume se adauga sosul de soia, zaharul, Vegeta Gust de Gaina si ghimbirul.
  6. Se amesteca cu apa si uleiul de susan.

Servire: Amestecati legumele cu carnea si serviti fierbinte, alaturi de orez prajit.

Sfat: In loc de ciuperci shiitake, de asemenea, puteti utiliza orice alt tip de ciuperci.