Supă verde – caldo verde

Caldo verde este o rețetă portugheză delicioasă. Nu mai este nevoie să-ți amâni călătoriile în această țară pitorească – Portugalia vine la masa ta. Savoarea excepțională a acestei supe vă va fi familiară, ceea ce face parte din farmecul acestui fel de mâncare.

  • 45 min
  • Jednostavno
Supă verde – caldo verde

Ingrediente și valori nutriționale

  • sare
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • 2 căței de usturoi
  • 150 g cârnați chorizo
  • 100 g ceapă
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 250 g cartofi
  • 1 linguriță Vegeta Original
  • 500 g varză kale
  • Vegeta Natur Piper negru măcinat

Pregătire

  1. Curățați cartofii și tăiați-i în sferturi, tăiați varza kale fâșii și tocați mărunt ceapă.
  2. Prăjiți ceapa tocată în uleiul încins. Adăugați usturoiul, cartofii, varza kale și Vegeta Original, după care adăugați apă fierbinte pentru a acoperi legumele. Se amestecă și se fierbe, acoperit, aproximativ 20 de minute până când legumele se înmoaie.
  3. Condimentați cu Vegeta Natur Piper negru măcinat.
  4. Pregătiți cârnații chorizo tăiați, după care adăugați-i în supă.

Servire: Adăugați sare în supa verde după gust, presărați pătrunjel și serviți. (serves 4)

Sfat: Puteți adăuga și frunze de sfeclă elvețiană în supă.