Supă de conopidă și camembert

Această supă de conopidă va capătă o notă franțuzească specială prin adăugarea de puțină brânză Camembert. Dacă doriți să o faceti și mai specială, presărați peste alune măcinate sau tocate grosier.

  • 35 min
Supă de conopidă și camembert

Ingrediente și valori nutriționale

  • 225 g brânză Camembert tăiată în bucăți
  • 1-2 lingurițe ulei de măsline
  • 1 linguriță Vegeta Original
  • 800 g conopidă
  • 500 ml lapte
  • sare
  • Vegeta Natur Piper negru măcinat
  • 100-150 ml smântână pentru gătit cu conținut scăzut de grăsimi

Pregătire

  1. Adăugați buchețele de conopidă, laptele, apa, muștarul și Vegeta Original într-o oală. Se fierbe la foc mic aproximativ 20 de minute până când conopida se înmoaie.
  2. Condimentați cu sare și Vegeta Natur Piper negru măcinat și se mai fierbe puțin.
  3. Lăsați puțin să se răcească, apoi amestecați bine.
  4. Se pune supa pe foc, se amestecă smântâna și se mai gătește puțin.
  5. Adaugați ulei de măsline și brânza Camembert tăiată în bucățele mici.
  6. Serviți buchețelele de conopidă cu alune proaspăt măcinate peste.

Servire: Înainte de servire, puteți stropi cu 2 – 3 linguri de suc de lămâie în supă.

Sfat: Păstrați conopida la frigider într-o pungă de hârtie sau de plastic până la 3-5 zile. Păstrați-o cu tulpina în jos pentru a evita acumularea umezelii.Dacă doriți să adăugați o aromă specială și picantă acestei supe blânde, adăugați o lingură de muștar la începutul gătitului și continuați cu rețeta.