Supa rapida de fasole si paste fainoase

Femeile dalmate moderne si-au insusit pregatirea multor retete traditionale croate, in cel mai rapid si usor mod. Acesta este un exemplu!

  • 30 min
Supa rapida de fasole si paste fainoase

Ingrediente

  • 1 ceapa, tocata
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingura patrunjel, tocat
  • 150 g paste
  • 2 linguri de concentrat de tomate
  • 400 g fasole boabe, conserva
  • 1 lingura frunze de telina, tocate
  • 1 frunza de dafin
  • 1 lingura Vegeta
  • 1,3-1,5 l de apa
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 70 g bacon (parte cu carne), taiat cuburi

Preparare

  1. In ulei fierbinte se caleste ceapa si baconul.
  2. Se amesteca cu usturoi si se acopera cu cateva linguri de apa.
  3. Se adauga Vegeta, foaia de dafin, frunzele de telina si se gateste aproximativ 10 minute.
  4. In timp ce se gateste amestecul, se fierb pastele.
  5. Se acopera amestecul de ceapa si bacon cu restul de apa si se adauga fasolea, concentratul si pastele gatite.
  6. Se mai lasa la fiert pentru cateva minute.

Servire: Se presara cu patrunjel tocat si se serveste.

Sfat: Pentru a face supa mai groasa, se paseaza cateva boabe de fasole si se amesteca la supa.