Pui prăjit

Inlocuiti clasica reteta de pui prajit cu o carne suculenta, presarata cu Vegeta Gust de Gaina, inainte de a incepe prepararea. Completaţi preparatul cu legume proaspete si introduceti-le impreuna cu friptura in cuptor. Vegeta Gust de Gaina va adauga aroma finala la acest fel de mancare.

  • 60 min
Pui prăjit

Ingrediente

  • 1 lingura Vegeta Gust de Gaina
  • 30 ml coniac
  • 200 g tulpina de telina
  • 200 g morcov
  • 500 g varza de Bruxelles
  • 4 linguri ulei
  • 4 copane de pui

Amestec pentru uns carnea

  • 2 linguri Vegeta
  • 2-3 linguri de coniac
  • coaja de lamaie rasa
  • 1 lingura suc de lamiae
  • 4 linguri ulei masline

Preparare

  1. Se presara copanele de pui cu Vegeta Gust de Gaina si se prajesc intr-o tigaie cu ulei incalzit.
  2. Prajiti in jur de 5 minute, adaugand coniacul lingura cu lingura, pana cand puiul devine galben auriu.
  3. In aceeasi tigaie, se prajeste morcovul taiat cubulete, tulpina de telina si varza de Bruxelles, spalate.
  4. Se pun legumele prajite intr-o tava de copt cu ulei.
  5. Se aseaza carnea de pui fripta peste legume, se adauga aproximativ 100 ml apa, se acopera cu folie de aluminiu si se coace la cuptor la 200° C in jur de 30 de minute.
  6. Indepartati folia si presarati peste carnea cu sosul obtinut prin amestecarea uleiului de masline cu Vegeta, suc si coaja de lamaie si coniac.
  7. Puneti din nou tava de copt la cuptor si prajiti inca 10 minute.

Sfat: Vegeta Gust de Gaina, adaugata la inceput, contribuie la un amestec mult mai bun al ingredientelor, aducand in prim plan aroma de baza a mancarii. Adaugati Vegeta Gust de Gaina aproape de sfarşit si savurati aroma fina si crocanta a carnii de pui.