Chiftele de cartofi

Chiftelele de dovlecel, sfecla, meiul, prazul si, desigur, campionul – chiftelele de cartofi, sunt o eterna sursa de inspiratie si potolesc rapid foamea.

  • 45 min
Chiftele de cartofi

Ingrediente

  • 1 lingura Vegeta
  • 1 kg cartofi
  • 80 g bacon afumat, bucati mici feliate
  • uleiul pentru prajit
  • 1 lingurita maghiran uscat
  • 1-2 linguri de faina de grau
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 oua
  • 30 g ceapa verde maruntita

Pentru servire

  • 40 g branza
  • 2 linguri de arpagic

Preparare

  1. Se pun cartofii necuratati de coaja in apa fierbinte si se lasa intre 5 si 10 minute.
  2. Se scurge apa, se lasa sa se raceasca, se curata si apoi se paseaza.
  3. Se adauga peste cartofi Vegeta, oua, ulei de masline, faina, ceapa verde si maghiran si toate se amestecă bine.
  4. Se ia cu o lingura o parte din amestec si se pune in ulei fierbinte. Se aseaza in forma de chiftea si se prajeste pe fiecare parte 4 - 5 minute.
  5. Chiftelutele prajite se scot din ulei si se pun pe un prosop absorbant de hartie. In aceeasi tigaie se poate praji si baconul afumat.

Servire: Pe fiecare chifteluta se presara o lingurita de branza rasa, bacon afumat prajit si se asezoneaza cu arpagic tocat. Se servesc calde cu o salata verde.

Sfat: Baconul poate fi prajit in aceeasi tigaie ca si chiftelutele.