Lasagne cu legume
- Reteta de coolinarika.com -Lasagna cu legume ii va incanta chiar si pe aceia care au gusturi rafinate. Acest preparat este foarte consumat vara, cand gasim din abundenta dovlecei, vinete si alte legume.
Preparare
Vinetele see spala si se taie in felii mai groase, se sareaza si se lasa aproximativ 15 minute, dupa care se usuca cu o hartie absorbanta. De asemenea, dovleceii si rosiile se feliaza, punandu-se la prajit intr-o tigaie cu putin ulei, impreuna cu vinetele. Pentru a pregati sosul bechamel, puneti unt, faina, adaugati treptat lapte, putina sare, piper, nucsoara si Vegeta Naturella. Fierbeti la foc mic aproximativ 10 minute, amestecand constant. La sfarsit adaugati parmezan. Intr-o tava de copt cu dimensiunea de 22 x 32 cm, se aseaza un strat cu foi de lasagna, peste se aseaza: feliile de vinete, dovleceii, rosiile, se presara Vegeta Naturella, se toarna sosul bechamel, felii de mozzarella, apoi inca un rand de foi lasagne, si se repeta. Astfel, se aseaza trei randuri. Se termina cu foi de lasagne si sos bechamel. Preparatul se coace la cuptorul incins in prealabil la 200 gr, timp de aproximativ 30 de minute.
Servire: Lasagna se lasa sa se raceasca, dupa care se taie si se poate servi cu o salata de sezon.
Sfat: La pregatirea sosului bechamel folositi lapte rece si amestecati cu un tel pentru a evita formarea de cocoloase. Congelare: lasagna se coace la temperatura de 150 gr timp de 20 de minute, se lasa la racit si o asezam in congelator 2 ore. Pentru a putea cat mai usor sa o scoatem din tava, dupa acest interval de 2 ore, scoatem tava si o punem cateva minute in apa fierbinte, dupa care lasagna se scoate, se depoziteaza in caserole si se baga in congelator. Dezghetare: Se scoate din caserola si se lasa la temperatura camerei timp de aproximativ 2 ore. Acoperiti lasagna cu folie din aluminiu si coaceti-o la 220 gr timp de 15 minute. Durabilitate: 30 de zile.