Coltunasi

Se spune ca in China existau atat de multe feluri de mancare, incat, chiar daca la fiecare masa dintr-un an s-ar pregati mancaruri diferite, tot ar mai ramane o varietate de retete de incercat. Nu va vine sa credeti? Incercati deliciosii coltunasi!

  • 75 min
Coltunasi

Ingrediente

  • 500 g faina alba
  • 300 ml apa calduta
  • Pentru umplutura:
  • 300 g varza proaspata
  • 250 g carne porc tocata
  • 1 lingurita ghimbir proaspat tocat
  • 1 lingurita Vegeta
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 ceapa verde
  • Pentru aluat:

Preparare

  1. Din faina si apa se face un aluat mai tare. Impartiti-l in 3-4 bucati mai mici si lasati-l acoperit timp de aproximativ 10 minute.
  2. Se taie in fasii subtiri, se introduce in apa care fierbe, se lasa un minut si apoi se scurge.
  3. Varza si carnea tocata se amesteca cu ghimbir, Vegeta, sos de soia si ceapa verde tocata. Compozitia pregatita se amesteca bine.
  4. Fiecare bucata de aluat se aseaza in forma de rulou si se taie bucati. Apoi, din fiecare bucata de aluat obtinuta se formeaza un cerc, cu ajutorul sucitorului, pe masa tapetata cu faina.
  5. Pe mijlocul fiecarei bucati de aluat puneti cate o lingurita de umplutura, ungeti marginile cu ou batut si uniti-le pentru a forma un mic saculet.
  6. Aluatul pregatit se pune in apa clocotita si se lasa pentru 15 - 20 minute.

Servire: Coltunasii (galustele) se servesc cu sos de soia.

Sfat: Galustele crude se pot prepara si prajindu-le intr-o tigaie pentru 3 - 4 minute cu putin ulei, dupa care se acopera cu 300 ml sos de rosii, urmand a le mai tine pe foc inca 10 – 15 minute.