Risotto cu cod pentru ajunul Craciunului
- Reteta de coolinarika.com -Codul este de mult timp favoritul meselor pregatite in Ajunul Craciunului. Incearca diferite retete cu cod pentru acest Craciun si preparati acest risotto bogat in arome si cremos cu cod.
Preparare
Taiati feniculul felii si asezonati-l cu sare. Adaugati ulei de masline si prajiti-le cateva minute pe ambele parti, dupa care scoteti-le pe o farfurie. Puneti fileurile de cod in uleiul ramas, asezonati cu o lingura de Vegeta si stropiti cu vin alb sec. Adaugati orezul pe care l-ati gatit in prealabil al-dente si rozmarinul, amestecati si lasati pe foc cateva minute. Incorporati apoi vinul pentru desert sau vinul de Porto amestecand bine. Smantana amestecata cu mustarul se adauga peste orezul asezonat cu sare si piper dupa gust. Aranjati pe farfurie feliile de fenicul deasupra fileurilor de cod preparate, acoperiti si mai lasati sa se odihneasca preparatul 5 minute. Presarati marar inainte de servire.
Servire: Sprinkle with chopped dill just before serving.
Sfat: Incercati sa adaugati 1-2 linguri de zeama de lamaie in risotto inainte de a fi gata. Orezul Arborio are bobul perfect pentru risotto din cauza continutului sau ridicat de amidon; pe masura ce adaugati lichid in risotto, boabele elibereaza amidon si absorb lichidul, iar acest lucru face ca acest risotto sa devina cel mai bun si cremos.