Orez negru

Acest preparat poate fie sa va placa, fie sa nu. Orezul cu cerneala de sepie este o provocare pentru toti iubitorii fructelor de mare. Sunteti un iubitor inrait al lor? Incercati si veti afla...

  • 60 min
Orez negru

Ingrediente

  • 100 ml ulei de masline
  • 200 g ceapa
  • 3 catei de usturoi zdrobit
  • 500 g sepie curatata
  • 1 lingurita Vegeta
  • frunze de dafin
  • 2 pungi cerneala de sepie
  • 2 patrunjel tocat
  • 200 ml vin alb
  • 250 g orez

Pentru stropire

  • branza rasa

Preparare

  1. Se spala sepiile si se taie fin.
  2. Se soteaza ceapa taiata marunt in ulei, se adauga usturoiul si sepia pregatita. Se fierbe timp de aproximativ 10 minute.
  3. Turnati vinul peste, adaugati Vegeta, foaia de dafin si continuati fierberea aproximativ 30 de minute.
  4. La sfarsit, se adauga cerneala, patrunjelul tocat si orezul pe jumatate semipreparat.
  5. Se amesteca totul si se gatesc la foc mic (atentie sa nu se arda orezul).

Servire: Se serveste imediat pe o farfurie calda cu branza rasa deasupra.

Sfat: Pentru a pastra prospetimea cernelii de sepie, este indicat sa o pastrezi in recipientul original. Se pune punga intr-un vas cu putin ulei si se tine in frigider.