Friptură de pui cu lamaie

Puiul cu legume in stil argentinian, lapte de cocos si mustar ofera aroma originala argentiniana. La fel ca fripturile obisnuite, empanada merge de minune cu deliciosul vin argentinian. Sa incepem!

  • 90 min
Friptură de pui cu lamaie

Ingrediente

  • 1 kg de pui (copane intregi sau fileuri)
  • Ulei pentru prajit
  • 3 linguri unt topit
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 100 ml apa
  • 2 lingura Vegeta Gust de Gaina
  • 70 g radacina telina
  • 80 g morcov
  • 250 g praz
  • 1 tulpina telina

Sos

  • 40 g unt
  • 2 linguri faina de grau dur tip 400
  • 400 ml lapte de cocos
  • sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri mustar
  • 1/2 lingurita otet balsamic

Preparare

  1. Dupa ce ati prajit bucatile de pui in ulei pana devin aurii, puneti-le intr-un vas de yena.
  2. Amestecati untul topit cu sucul de lamaie, apa, Vegeta Gust de Gaina si turnati sosul peste bucatile de pui.
  3. Se curata telina, se feliaza morcovii, prazul si tulpina de telina si se aseaza uniform intre bucatile de pui. Se acopera si se coc in cuptorul preincălzit la 200° C, timp de aproximativ o ora.
  4. Intre timp, se pregateste sosul. Se adauga niste faina in untul incins, pana capata o culoare maronie, apoi se adauga 200 ml de lapte de cocos, sare si piper si se fierbe pana se ingroasa usor, amestecand constant.
  5. Se adauga zahar, otet si mustar in laptele de nuca de cocos si se amesteca incontinuu pana se obtine un sos mai gros .
  6. Se amesteca impreuna ambele compozitii pentru a obtine un sos compact.

Servire: Scoateti puiul cu legumele din cuptor, turnati sosul peste si serviti cu orezul preparat.

Sfat: Sosul poate sa fie servit si separat.