Pui in sos mediteranean

Bastonasele de carne de pui prajite la foc aprig cu mazare in piure de rosii si servite impreuna cu gnocchi presarate cu parmezan sunt un fel de mancare usor si cu un gust deosebit.

  • 25 min
Pui in sos mediteranean

Ingrediente

  • 600 g fileuri de pui
  • 200 g mazare congelata
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 catei usturoi
  • 200 ml piure de rosii
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • 2 x 500 g gnocchi
  • sare
  • piper
  • 1 lingura Vegeta

Preparare

  1. Intr-o tigaie incinsa prajiti carnea de pui taiata sub forma unor bastonase, pana capata o culoare aurie.
  2. Peste mazare se adauga usturoiul pisat si piureul de rosii si se soteaza totul pentru cateva minute.
  3. Adaugati vinul si o lingurita de Vegeta si mai tineti pe foc pentru inca 5-10 minute.
  4. Adaugati sare si piper daca este necesar, presarati patrunjel proaspat si serviti.

Servire: Serviti bucatelele de pui cu gnocchi presarate cu parmezan.

Sfat: Daca doriti ca sosul sa fie mai dens, puteti sa adaugati o lingurita de amidon dizolvat in putina apa.