Cartoccio de Calamari si Spaghetti

Pregatirea acestei mese "alla cartoccio" (italiana) este pur si simplu o metoda de a gati folosind o punga de hartie, hartie de copt sau folie.

  • 50 min
Cartoccio de Calamari si Spaghetti

Ingrediente

  • 800 g calamar – curatat, spalat si taiat in inele
  • sare
  • 1 ardei iute, tocat
  • 1 lingura patrunjel, tocat
  • 100 g masline fara samburi
  • 50 ml vin alb
  • 2-3 linguri suc de lamaie
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 300 g spaghete
  • 1 lingura Vegeta

Preparare

  1. Fierbeti spaghetele in apa sarata. Cand acestea sunt pe jumatate fierte, le scurgeti si le lasati sa sa raceasca.
  2. Intr-un caston mai mare, se amesteca spaghetele si calamarii, iar apoi se adauga ulei de masline, suc de lamaie, masline, vin, usturoi si ardei iute.
  3. Se presara Vegeta, frunze de patrunjel si se amesteca bine.
  4. Taiati hartia de copt in 4 bucati dreptunghiulare mai mari.
  5. Aranjati in cantitate egala spaghetele si calamarii in fiecare dreptunghi. Strangeti capetele hartiei impreuna si legati-le cu ata.
  6. Aranjati preparatele intr-o tava si coaceti-le intr-un cuptor preincalzit la 230°C, aproximativ 15-20 de minute

Servire: Se serveste fierbinte cu salata.

Sfat: Raciti spaghetele sub jet de apa rece.