Placinta ciobanului cu ton
- Reteta de coolinarika.com -Bucataria traditionala cu ingredientele sale romantice ne aduce un suflu din trecut, iar cand serviti aceasta placinta cu cartofi si ton, puteti folosi boluri traditionale pentru a face o incursiune in timp, alaturi de oaspetii vostri dragi.
Preparare
Curatati cartofii si fierbeti-i in apa sarata. Peste cartofii fierti si scursi intr-o sita, se adauga unt, lapte si 160g branza Gouda rasa. Amestecati totul foarte bine pentru a prepara piureul si acoperiti cu un capac pentru a mentine totul cald. Intr-o tigaie micuta, adaugati ulei de masline, iar cand s-a incins, adaugati ceapa taiata si sotati-o la foc mediu cateva minute. Cand ceapa a capatat culoarea galben-aurie, adaugati tulpinile de telina taiate feliute si caliti totul timp de 1-2 minute. Adaugati rosiile maruntite, piureul de rosii, Vegeta si prajiti la foc mediu timp de inca 10-15 minute, pana cand se evapora lichidul si devine dens. Adaugati fasolea din conserva scursa si tonul, dupa care amestecati usor si transferati totul intr-o tava unsa cu unt cu diametrul de 20-26 cm. Neteziti amestecul peste care adaugati piureul de cartofi preparat. Sarati, adaugati branza rasa ramasa si introduceti totul in cuptorul preincalzit la 210 °C timp de 20 de minute sau pana cand piureul de deasupra capata o frumoasa crusta galben-aurie.
Servire: Se serveste fierbinte.
Sfat: Tava de copt trebuie sa fie mai ingusta si mai inalta cu 10 cm decat compozitia pusa in ea, pentru ca placinta sa isi pastreze suculenta si aroma proaspata.