Rulada din piept de curcan cu paste si prune

Aceasta reteta a devenit favorita de Craciun. Este o rulada din piept de curcan aromatizat cu unt si umpluta cu foi de paste preparate in apa fierbinte si aromatizate cu unt sau sosul de la rulada suculenta. De data aceasta, pastele sunt delicioase servite si ca un pat pentru aceasta rulada din piept de curcan umpluta cu fructe aromate si ciuperci.

  • 60 min
Rulada din piept de curcan cu paste si prune

Ingrediente

  • piper
  • 1 piept de curcan, cam 800g
  • 1 lingura Vegeta
  • 250 g pancetta
  • 50 ml ulei
  • 200 g ciuperci champinion mici
  • 2 mere
  • 100 g prune uscate, fara samburi
  • 50-100 g unt
  • paste pentru lasagna, 2 pachete, 250 g fiecare
  • 300 g struguri

Preparare

  1. Folositi un cutit ascutit pentru a separa pieptul de curcan si a forma o friptura mare.
  2. Acoperiti-o cu o folie transparenta si bateti-o cu grija cu un ciocan. Folia va face ca pieptul de curcan sa nu se rupa.
  3. Se presara o lingura de Vegeta peste pieptul de curcan. Aranjați pastele pentru lasagna pregatite in prealabi, pe partea de sus a pieptului de curcan.
  4. Untul se topeste si se toarna peste pieptul de curcan, peste care se adauga de asemenea prunele, merele decojite si feliate in mijlocul pieptului. Rulati pieptul de curcan, acoperiti-l cu felii lungi de pancetta si puneti-l in vasul ce urmeaza a fi bagat la cuptor.
  5. Ceapa se curata de coaja si se taie in sferturi. Aranjati ceapa, feliile de mere, strugurii si ciupercile in jurul ruladei. Se stropesc cu putin vin si ulei.
  6. Coaceti rulada in cuptorul incins la 200° C timp de aproximativ 40 de minute.
  7. Inainte de a portiona rulada, lasati-o sa se raceasca putin. Peste fiecare felie se presara sos din tava si se aseaza pe un pat de paste impreuna cu fructele coapte si ciupercile.

Servire: Allow the turkey to cool a little before slicing the roll. Sprinkle some baking juice on each slice before serving on a bed of mlinci pasta, baked fruit and mushrooms.

Sfat: Aceasta reteta cu piept de curcan este pentru un Craciun modern si poate inlocui cu success reteta clasica de curcan umplut la cuptor. Untul adaugat va impiedica uscarea carnii, facand astfel ca aceasta reteta sa fie suculenta si gustoasa. Daca strugurii nu sunt de sezon, ii puteti inlocui cu 100g de stafide sau smochine uscate.